Daigintos kruopos yra lengvai įsisavinamos ir lengvai virškinamos. Kai tik turite galimybę, rekomenduoju daiginti kruopas. Grikiai yra išskirtinė kruopa, turinti labai daug naudingų medžiagų. Tačiau mes nuo vaikystės pripratę prie tradicinių skrudintų grikių kruopų, kurios parduodamos visose parduotuvėse. Po truputį prekybos centruose atsiranda neskrudintų grikių kruopų. Tiesą sakant su jumis gali būti lygiai taip pat kaip su manimi – kartą paragavę neskrudintų grikių nebenorėsite skrudintų. Man pačios kokybiškiausios ir skaniausios yra DU MEDU neskrudintų grikių kruopos, jas rasite sveiko maisto parduotuvėse arba galite užsisakyti didesnį kiekį kruopų tiesiai iš DU MEDU.
Pageidaujamą virti grikių kiekį įdėkite į dubenį ir užpilkite vandeniu. Aš dviems žmonėms dedu 6 saujas kruopų. Paliekam kruopas mirkti vandenyje 20min, ne ilgiau, nes kruopas laikant per ilgai jos taps nebedaigios.
Praėjus 20 min kruopas nukoškite per sietelį ir perplaukite vandeniu.
Sietelį įdėkite į dubenėlį ir uždenkite rankšluosčiu.
Padėkite kruopas šiltai. Aš kruopas išmirkau vakare ir pernakt laikau vonios kambaryje ant šildomų grindų, tuomet ryte turiu jau sudygusias. Jei laikyti kruopas kambario temperatūroje, gydimo procesas užims daugiau laiko. Kas 4-6 valandas perplaukite kruopas vandeniu pakišę sietelį po kranu ir vėl uždenkite, per 1-1,5 dienos jos sudygs.
Štai kaip atrodo pernakt ant šildomų grindų sudygusios kruopos – jos tik pradėjusios dygti. Jūs galite palaukti ir ilgesnių daigelių, tačiau man to pakanka, svarbu yra, kad gydimo procesas prasidėtų, nesvarbu koks daigelio ilgis, svarbu, kad daigelis apskritai būtų.
Verdame grikius 5-8 min, ilgiau nereikia. Jei pripylėte per daug vandens, praėjus šiam laiko tarpui tiesiog nupilkite vandenį, įdėkite šaukštą ghi lydyto sviesto ir palikite kruopas išbrinkti iki galo apie 10 min.
Grikius rekomenduojama valgyti su kokiom nors žaliom daržovėm. Galite paprasčiausiai pasipjaustyti pomidoro ir avokado arba pasitaisyti salotas. Šįryt nusprendžiau pagaminti labai gardžias pomidorų, avokadų, agurkų, česnakų salotas.
Salotoms reikės:
- pomidorai
- avokadas
- švieži agurkai
- raugintas agurkas
Supjaustom daržoves ir jas pagardinam:
- pora skiltelių česnako (smulkinto)
- truputį himalajų druskos
- maltų juodųjų pipirų
- 1 valg. šaukšt. natūralaus obuolių acto
- alyvuogių aliejaus
Ir taip gaunam puikias salotas su daigintų grikių koše 🙂
Skanaus 🙂
Tinklaraštininkė Edita Esenku
Prisijunk prie mūsų facebook grupės: “Gydomoji Tao Meilė, meditacija, sveika gyvensena“
Rekomenduoju: