Vasaros viduryje krentant nedideliems obuoliams pradėjau sukti galvą, kaip man juos panaudojus ir sugalvojau išbandyti obuolių pyragą. Ant šalia augančio krūmo raudonavo serbentai, tad ėmiausi kūrybos, kuri pavirto į pasakiško skonio pyragą be gliuteno, kurį dabar kepu kiekvieną savaitę! Mums reikės obuolių. Dedu visada iš akies, bet bendrai orientacijai būtų apie 5 didelius obuolius, pas…
Šviežiai rauginti agurkai
Rauginti produktai turi daug natūralių probiotikų, kurie gerina mūsų virškinimą. Ne kartą tuo įsitikinau, todėl gamindama patiekalus stengiamės, kad tiek žiemą, tiek vasarą kartu su karštu patiekalu užkąstume ir raugintais produktais: kimči, agurkais, kopūstais. Ne visada aš mokėjau raugti agurkus, tad manau yra ir daugiau tokių kaip aš buvau prieš kelerius metus – žmonių, kurie…
Mongoldų/ burokų lapų kimči
Labai mėgstu reguliariai užsiraugti ridikų kimči ir kopūstų kimči – tai iš Korėjos virtuvės atėję raugintų daržovių variantai. Rauginti produktai turi daug enzimų, kurie gerina virškinimą, taip pat natūraliai susidaro probiotikų, todėl šaldytuve rekomenduojama visada turėti vienokių ar kitokių raugintų produktų. Mes labai mėgstame valgant grikių, sorų košę ar bet kokį karštą patiekalą prikąsti ir…
Ryžių makaronai su morkom ir grybais
Sveiki patiekalai ir sveiki receptai – jais garsėja Azijos virtuvė. Kadangi jau ilgą laiką esame atsisakę gliuteno bet kokia formą, pas mus virtuvėje gaminami tik patiekalai be glitimo (be gliuteno). Kartais pasimėgaujam ryžių makaronais su grybais, morkomis ir svogūnais. Čia mano supaprastinta/ sulietuvinta vieno korėjietiško patiekalo versija. Imame tradicinių azijietiškų ryžių makaronų ir stiklinių makaronų santykiu…
Kaip išsaugoti sulą vasarai?
Pavasaris – nuostabus sulos metas. Sula bėga kaip pašėlusi, tik spėk stiklainius keisti. Kuo naudinga sula? Sula gerina medžiagų apykaitą organizme ir virškinimą; turi daug mineralinių medžiagų (kalio, kalcio, magnio), vitamino C, fermentų; padeda šalinti toksinus, šlakus, druskų sankaupas; valo inkstus (sako, jog reguliariai vartojant sulą galima net pašalinti akmenis iš inkstų ir šlapimo pūslės);…
Medaus kombučia
Pakeiskite arbatos grybą su cukrumi alternatyva su medumi ir mėgaukitės nauju skoniu
Gydomasis daržovių sultinys
Gydomasis daržovių sultinys – tai ilgai iš ilgai verdamų daržovių gautas sultinys, kuris turi labai daug vertingų savybių: šarmina organizmą, turi daug mineralinių medžiagų, geriamas badaujant ar siekiant atsistatyti po ligų.
Ridikų kimči: aštriai rauginti ridikai/ ropės
Rauginti galite ridikus, ropes, kaliaropes – tai puikus probiotikų šaltinis šaltojo sezono metu. Malonus kajeno aštrumas sutraukia gleives iš organizmo ir sušildo.
Erškėtuogės – vit.C lyderės: kaip paruošti žiemai
Erškėtuogės turi didžiausią vitamino C kiekį iš visų uogų. Tinkamai jas paruošus žiemai užsitikrinsite lengvai įsisavinamą vit. C kasdienį šaltinį.
Šermukšniai – multivitaminai žiemai kubeliuose
Kaip pasigaminti multivitaminus kiekvienai žiemos dienai? Užsišaldyti šermukšnių sulčių ledo kubeliuose.
Daiginti grikiai – kaip susidaiginti grikius namie
Pusryčių idėja: daigintų grikių košė ir pomidorų, avokadų, agurkų salotos. Žingsnis po žingsnio kaip patiems susidaiginti grikius.
Kičri: indiškas žirnių, brokolių ir ryžių troškinys
Labai skanus indiškas patiekalas, adaptuotas pagal sveikos mitybos principus (su rudaisiais ryžiais, šviežiais žirniais, cukinija)
Duona be gliuteno (paplotėliai)
Duonos paplotėliai iš ryžių, grikių miltų ir maltų moliūgų sėklų. Be mielių, be cukraus, be gliuteno.
Kopūstų kimči: aštriai rauginti kopūstai
Labai skanus korėjietiškas receptas su lietuviškais kopūstais ir kajeno pipirais, gerina virškinimą
Smidrų ir brokolių sriuba su krevetėmis
Smidrų/šparagų, brokolių, žalumynų ir krevečių sriuba – visiškai be riebalų
Šviežūs kopūstai troškinti su pomidorais
Kopūstai pagardinti kajeno pipirais, kuminais, ciberžole troškinami su pomidorais. Galima įdėti tofu arba vištienos.